Психологи розповіли, від чого залежить жіноче щастя

8 декабря 2015


Дослідження, що включало експеримент за участю 850 жінок різного достатку, допомогло вченим встановити, що насправді робить щасливими представниць слабкої статі. Його автори, американські вчені, резюмували, що майже всі жінки знаходять щастя в простих речах.


Фахівці запросили пройти тестування 850 жінок з різних соціальних груп і вікових категорій. Кожне питання в тестових завданнях припускав три варіанти подальшого розвитку подій. Проаналізувавши відповіді учасниць, автори дослідження прийшли до висновку, що практично будь-яку жінку можуть ощасливити цілком прості, на перший погляд, речі

Зокрема, переважна більшість учасниць обрали в якості головного чинника радості звістка про своє схудненні. За словами вчених, думка про те, що фігура стала стрункішою, не тільки є джерелом нескінченних радісних емоцій, а й додає жінкам впевненості в собі, що позитивно позначається в цілому на їх якість життя. На другому місці за значимістю серед причин для щастя у жінок виявився похід по магазинах, покупки одягу і оновлення гардероба.

Як відзначили дослідники, всі брали участь в експерименті дами погодилися, що похід в торгові центри за обновкою - це хороший засіб для поліпшення настрою. Трійки найпопулярніших відповідей на питання про щастя замкнули квіти, які жінкам дарують їх улюблені чоловіки. Фахівці стверджують, що поліпшити настрій жінці здатний навіть одна квітка, подарований просто так, без спеціального приводу. Показово, що в список подій, здатних ощасливити жінок, увійшли замовлення їжі додому, а також можливість випити келих вина під час обіду.

Відзначимо, що дослідження, проведене раніше вченими з Нової Зеландії, показало: жінки відчувають себе щасливими, якщо в суперечках за ними залишається останнє слово.